“Management is doing the things right, leadership is doing the right things.”
Peter Drucker
"I suppose leadership at one time meant muscles, but today it means getting along with people."
Mahatma Gandhi
"Leadership is unlocking people’s potential to become better."
Bill Bradley
"Leadership cannot really be taught. It can only be learned."
Harold S. Geneen

Van Lanschot & Partners


Echte leiders zijn verbinders

Succes steunt voor een groot deel op de interactie van organisaties met hun medewerkers en omgeving. En op de leiders die verbindingen weten te leggen die organisaties sterker, slimmer en productiever maken. Leiders als ‘drijvende kracht’ achter de ambities. Van Lanschot & Partners verbindt organisaties in de financiële en zakelijke sector met deze sleutelfunctionarissen. Op management-, directie-, bestuurs- of toezichtniveau: wij zorgen dat de juiste man of vrouw op de juiste plek komt.

Synergie en verbinding
Vanuit onze waarden integriteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en optimale kwaliteit kijken wij naar organisaties en mensen. We vragen ons constant af: Wat boeit hen? Wat inspireert hen? Wat geeft hen energie? We zoeken synergie, verbinding en authenticiteit.

Oog voor goede leiders
Van Lanschot & Partners heeft oog voor leiders. Mensen die in staat zijn om anderen te inspireren en te motiveren. Om de betrokkenheid en productiviteit in organisaties te vergroten. Om verbindingen te leggen die de toekomstbestendigheid vergroten. Mensen met de kwaliteiten en competenties om ambities te realiseren, en visies en verandertrajecten tot een succes te maken.

"Innovation distinguishes between a leader and a follower."
Steve Jobs
"A good leader can’t get too far ahead of his followers."
Franklin D. Roosevelt
"As we look ahead into the next century, leaders will be those who empower others."
Bill Gates
"The real leader has no need to lead. He is content to point the way."
Henry Miller

Over ons


Een onafhankelijk bureau met kijk op mensen en organisaties

Van Lanschot & Partners is een onafhankelijk bureau dat search en recruitment in de financiële en zakelijke sector verzorgt. Tevens voorzien we in interim-management oplossingen en coaching. Wat ons onderscheidt is onze kijk op mensen en organisaties en de interactie tussen beide. En in ruimere zin, de mens in relatie tot de samenleving. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en realiseren ons welke impact een aanstelling kan hebben.

Wederzijdse verbindingen
We zijn continu in gesprek met de markt. Opereren discreet. Kennen de high potentials en verdiepen ons in 'what makes them tick'. Vragen door tot de ambities en verwachtingen helder zijn. Weten door onze ervaring en ons netwerk wederzijdse verbindingen tot stand te brengen. Wij vinden de oplossing voor u. Persoonlijk maatwerk: daar staan we voor. Professioneel, integer en betrokken.

Diensten


Wij bieden maatwerk op het gebied van executive search, recruitment, coaching en interim management

Begrip van uw organisatie, team en verwachtingen staat centraal in onze samenwerking. Naast markt- en vaktechnische kennis beschikken we over het relevante netwerk. Dit zetten wij exclusief voor u in.

Wat we doen:

 • Executive Search
 • Recruitment
 • Coaching
 • Interim Management

Executive Search

Onze kernactiviteit is executive search van functionarissen op hoger management-, directie-, bestuurs- en toezichtniveau. Eerst maken we een analyse van de organisatie en van de in te vullen positie. Wat zijn de verwachtingen en ambities, nu en in de toekomst? Vervolgens stellen we met de opdrachtgever het functieprofiel op. Hierin staan de context, de resultaatgebieden als de gewenste competenties omschreven.

Transparante aanpak
Binnen ons netwerk identificeren en benaderen we personen die qua capaciteiten, kwaliteiten en ambities beantwoorden aan het functieprofiel. Met elke kandidaat hebben we een aantal interviews. Daarbij kijken we naast de individuele kennis en kunde ook naar de andere aspecten die het succes van de match bepalen. De bevindingen vatten we samen in een compact rapport over de kandidaat.

Discreet, betrokken en persoonlijk
Op basis van deze selectie brengen we u in contact met één of meer kandidaten. Omdat we van mening zijn dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in topfuncties, voeren we een actief genderbeleid. Ook na de aanstelling adviseren en begeleiden wij de betrokkenen, bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden en de beloningsstructuur. Na zes maanden evalueren wij met alle betrokkenen de procedure. De gehele procedure verzorgen wij discreet, betrokken en persoonlijk.

Recruitment

Wij zijn bezig met de leiders en managers van morgen. We kijken altijd uit naar ambitieuze en getalenteerde professionals met drie tot acht jaar ervaring op het gebied van finance, risk, tax, legal, compliance, treasury, asset & wealth management, audit, HR en real estate. Daardoor beschikken we over een groot en waardevol netwerk van Young High Potentials. Mensen die in de nabije toekomst de richting en het succes van organisaties kunnen bepalen.

Netwerk van Young High Potentials
Regelmatig praten we bij met de Young High Potentials in ons netwerk. We doen aan kennisoverdracht, geven loopbaanadviezen en verzorgen introducties bij organisaties. Speciaal voor deze leiders van morgen organiseren we YHP-evenementen, waarbij we hen in contact brengen met de leiders van vandaag. Want we denken niet alleen met u mee over de uitdagingen van nu. We denken vooruit.

Coaching

Succesvolle leiders kennen zichzelf en weten hun sterke punten en talenten ten volle te benutten. Daarbij gaat het altijd om houding en gedrag van de leidinggevende: zijn (of haar) medewerkers helpen om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Coaching is een krachtig instrument om de effectiviteit van leidinggeven te vergroten, aangezien dit meer zelfkennis en zelfinzicht oplevert. Daardoor leren leidinggevenden hoe ze het beste uit zichzelf halen, en voegen ze extra meerwaarde toe aan het team en de organisatie.

Haal het beste uit jezelf
De snel veranderende wereld stelt hoge eisen aan flexibiliteit van het individu, het team en de leidinggevende. Voor veel mensen geldt dat ze hun talenten niet ten volle benutten. Dit doordat ze hun mogelijkheden en talenten onvoldoende kennen, of gehinderd worden door belemmerende overtuigingen: ideeën die zelfontplooiing en groei remmen. Succesvolle coaching richt zich vooral op het vergroten van het inzicht in jezelf en inzicht in de ander. Zo word je bewust van patronen in houding en gedrag. En leer je om oude waarheden los te laten die niet meer blijken te werken.

Leren door inzicht in houding en gedragspatronen
Onze coaching is ervarings- en praktijkgericht, waardoor het geleerde direct in het dagelijkse leven en werk kan worden toegepast. Zo bereiken we meer dan door uitsluitend aandacht te besteden aan het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Enkele thema's waarmee we werken:

 • Executive coaching
 • Loopbaancoaching
 • Performance coaching
 • Teamcoaching

Interim management

Regelmatig ondersteunen we organisaties die een interim-manager of -directeur willen inzetten, bijvoorbeeld voor een herstructurering, reorganisatie, een herpositionering of simpelweg voor een tijdelijke vervanging. Wij brengen hen snel in contact met de gewenste interim-manager of specialist voor een tijdelijk dienstverband. Dankzij ons netwerk vinden we snel de juiste ervaren interim-professionals op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Wij werken voor


Organisaties die zich onderscheiden

Van Lanschot & Partners helpt organisaties om voor sleutelfuncties op management-, directie-, bestuurs- of toezichtniveau de juiste match te bewerkstellingen. Wij streven naar een lange termijn partnership met onze cliënten. Onze cliënten zijn nationale en internationale organisaties, zowel beursgenoteerde multinationals als nichebedrijven. Van familiebedrijven tot start-ups. (Semi-)overheden, toezichthouders, culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties.

Werkgebieden:

 • Accountantskantoren
 • Asset managers
 • Belastingadvieskantoren
 • Family offices
 • Financiële dienstverleners
 • Investment banks
 • Pensioenfondsen
 • Private banks
 • Private equity firms
 • Real estate firms
 • Trustoffices en wealth management
 • Verzekeraars

Team


Een ervaren team van toegewijde professionals

Intro

De professionals van Van Lanschot & Partners hebben hun sporen verdiend in de wereld van finance, asset management, real estate en retail. De afgelopen jaren tekenden we voor talloze succesvolle plaatsingen en coaching-trajecten. Graag stellen wij onze expertise en ons netwerk tot uw beschikking.

Michiel van Lanschot

Analyseren, initiëren, organiseren, enthousiasmeren en communiceren met als uiteindelijk doel verbinden. Dat zijn de drijfveren van Michiel van Lanschot. Het leggen van verbindingen met en tussen mensen is wat hem inspireert en energie geeft. Op basis van zijn ruim 30-jarige ervaring in het bedrijfsleven bouwt hij met Van Lanschot & Partners aan een mensgerichte organisatie die instaat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Michiel studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Leiden en volgde opleidingen bij o.a. de Amsterdam School of Real Estate. Hij vervulde financiële, fiscaal-juridische, HR- en commerciële functies bij Moret Gudde Brinkman (nu EY), Jones Lang LaSalle en Phanos. Zo bouwde hij als consultant en manager brede expertise op bij familiebedrijven en grote internationale consultancykantoren. Hij is actief in verschillende bestuursfuncties.

Terug naar Team

René Hoppenbrouwers

If you always do what you always did you will always get what you always got’. René Hoppenbrouwers kan zich uitstekend vinden in deze quote van Albert Einstein. René is ervaren op gebied van leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering. Een uitgebreide kennis van economie en management stelt hem in staat verrassende nieuwe inzichten te scheppen in de dynamiek van bedrijfstransformatie en –verandering. Zijn interessegebieden zijn o.a. high performance–organisaties, carrièrepaden, ondernemerschap, familieondernemingen, teambuilding en leiderschapscoaching.

René werkte meer dan 30 jaar op boardniveau in binnen- en buitenland bij onder meer Vendex KBB en Vodafone. Sinds 2005 adviseert en coacht hij directies op het vlak van leiderschapsontwikkeling en organisatieverandering. Samen met Jan Bommerez publiceerde hij in 2007 het boek ‘Door de bomen het bos zien: Ontdek de eenvoud onder complexiteit in relaties en organisaties’.

Terug naar Team

Paul Overtoom

Audite et alteram partem’ is het motto van Paul Overtoom: luister naar wat de ander te zeggen heeft. Zijn passie is uitvinden wat de ander beweegt, wat zijn of haar blinde vlekken, verborgen talenten en twijfels zijn. Om met die kennis zijn gesprekspartner te helpen verder te komen. Dit kan het realiseren van een persoonlijke droom zijn. Maar ook de afronding van een project, het vinden van richting in de loopbaan of simpelweg grip krijgen op de dagelijkse druk.

Paul studeerde Economische Geografie aan de Universiteit van Utrecht en deed vervolgopleidingen bij onder meer INSEAD en de Erasmus Universiteit. Als bankier droeg hij de afgelopen 30 jaar verantwoordelijkheden in en buiten Nederland. Hij werkte bij ABN AMRO Bank en ING Bank. Momenteel is hij toezichthouder en coach.

Terug naar Team

Eric de Clercq Zubli

Het motto van Eric de Clercq Zubli laat zich het best omschrijven als ‘Wat kan ik betekenen voor de ander?’ Eric ondersteunt met plezier de groei van anderen, onder meer door hen bouwstenen aan te reiken. Daarbij is hij overtuigd van de duurzame waarde van dienend leiderschap voor mens en organisatie.

Eric heeft uitgebreide ervaring met het besturen, leiden en ontwikkelen van een professionele adviesorganisatie. Als lid van de Raad van Advies bij Van Lanschot & Partners houdt hij scherpe focus op de integriteit, professionaliteit en mensgerichtheid in de organisatie.

Eric studeerde Bouwkunde aan de HTS in Zwolle, Bedrijfskunde op Nyenrode University en Vastgoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast doorliep hij Executive Management Programs bij onder meer Nyenrode en INSEAD. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de commerciële vastgoedmarkt. Van 2006 tot 2013 was hij CEO van Jones Lang LaSalle in Nederland.

Terug naar Team

Contact


Wij denken graag met u mee om een passende HR-oplossing te bedenken. Neemt u gerust contact met ons op voor een nadere kennismaking. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek.

Van Lanschot & Partners
Cereslaan 95
1402 LJ Bussum
Nederland

+31 (0)35 692 07 71
+31 (0)6 43 03 93 80

LinkedIn Michiel van Lanschot